Kullanımı son derece basit olan kremi doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde etkili sonuçlar almanız mümkündür. Ancak ürünü kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışmanız önerilir.
Travazol merhem genellikle günde 1-2 defa, temiz ve kuru cilt üzerine ince bir tabaka halinde uygulanır. Önerilen kullanım şeklinin dışına çıkmamak, cilt sağlığı ve tedavinin etkili olması için önemli bir konudur. Aynı zamanda göz, burun ve ağız çevresine yoğun uygulamamaya özen gösterilmesi gerekir. Ek olarak Travazol kremin kullanımı hakkında doktorunuza danışmak son derece önemlidir. Doktorunuz muayene sırasında cilt tipiniz, yaşınız ve mevcut sağlık durumunuza göre merhemin kullanımı için uygun olup olmadığınıza karar verir.
Travazol Krem Nedir? Ne için Kullanılır?
“Travazol krem nedir?” sorusuna; çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır, şeklinde yanıt verilebilir. Mantar, bakteriyel enfeksiyon ve iltihaplı cilt durumlarında semptomların hafifletilmesini sağlar. Dermatologlar tarafından sıklıkla reçete edilen kremin kullanıldığı bazı durumlar aşağıda verilmiştir:
- Kandidiyaz ve atlet ayağı gibi mantar hastalıklarında kullanılır. Antifungal bileşenleri sayesinde mantarların çoğalmasını engelleyerek ciltteki enfeksiyonu kontrol altına alır.
- Çok sayıda insanın karşısına çıkan bakteriyel kaynaklı cilt enfeksiyonları, kremin etkili olduğu farklı bir alandır. Ürün, uygulandığı bölgedeki bakteriyel florayı dengeleyerek iyileşme sürecini hızlandırır.
- Alerjik reaksiyonların sebep olduğu cilt irritasyonlarını gidermek için de Travazol kremden yararlanmak mümkündür. Özellikle kızarıklık ve kaşıntıyı hafifleterek bölgedeki acının hafiflemesine imkan tanır.
- Travazol krem, farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan küçük yaralar, yanıklar ve tahriş olmuş cilt bölgelerinin tedavisinde etkilidir. Bu tip durumlarda enfeksiyon riskini azaltarak iyileşmeyi destekler.
Travazol kremi kasık ve genital bölgedeki iltihaplanma ve egzamalara da iyi gelir. Ancak hangi bölgeye ne kadar miktarda uygulanması gerektiği hakkında bilgi almak için doktorunuza danışmanız önemlidir.
Travazol Krem Ne için Kullanılır?
“Travazol ne işe yarar?” sorusuna; enfeksiyonları, iltihaplanmayı ve ciltteki rahatsızlık hissini azaltmak için kullanılır, şeklinde cevap verilebilir. Merhemin hangi durumlarda kullanılacağına dair bilgiler ise şu şekilde sıralanabilir:
- Krem, mantar enfeksiyonları gibi dermatolojik sorunların tedavisinde etkilidir. Örneğin, ciltte ortaya çıkan kaşıntı ve kızarıklıkla kendini gösteren kandidiyaz hastalığı için kullanılır. Mantarın çoğalmasını durdurarak enfeksiyonun iyileşme sürecini hızlandırır. Bununla birlikte mantarın bulaştığı yüzeylere dokunan kişilerin karşısına çıkan atlet ayağı gibi enfeksiyonlarda da kullanılır.
- Travazol, kıl kökü enfeksiyonu olarak bilinen folikülit ve bakteriyel deri rahatsızlığı impetigo için de kullanılır. Farklı bir deyişle bakterilerin yayılmasını engelleyerek enfeksiyonun ilerlemesini önler. Ciltteki kızarıklık ve şişliklerin azalmasına katkıda bulunur.
- Krem, her yaştan insanın şikayet ettiği egzama, dermatit ve benzeri cilt hastalıklarında iltihap azaltıcı etkisiyle fayda sağlar. Özellikle atopik dermatit gibi kaşıntılı vakalarda uygulanması mümkündür. Bu sayede ciltteki kaşıntı ve tahrişi azaltarak kişiyi rahatlatır.
- Ciltte meydana gelen alerjik reaksiyonların (kontakt dermatit, kızarıklık ve kaşıntı) yatıştırılması için kullanıma uygundur. Travazol, söz konusu semptomları hafifleterek cildin iyileşmesine olanak tanır.
- Vücuttaki küçük yanıklar ve kesikler sonrasında ilgili bölgeye enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla merhem uygulanabilir. Bu sayede hem ciltteki kızarıklık ve tahriş azalır hem de yaraların iyileşme süreci hızlanır.
Travazol, dermatologlara danışılarak kullanılması gereken kremlerden biridir. İstenmeyen yan etkilerin bilincinde olmak ve ürünü verilen tavsiyelere uygun bir şekilde kullanmak gerekir.
Travazol Krem Çocuklar İçin Uygun mu?
Travazol krem, mantar tedavisinde yetişkinler tarafından kullanılır. Ancak çocuklar için uygunluğu konusunda bazı hususların dikkate alınması önemlidir. Öncelikle krem, antifungal etkisi sebebiyle pişik gibi durumlarda değil; doğrudan mantar enfeksiyonları üzerinde kullanılmalıdır. Ek olarak çocuğunuzun Travazolun içerisindeki maddelere karşı alerjik hassasiyetinin olup olmadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
Çocukların steroid duyarlılıkları, yetişkinlere göre daha yüksek olduğundan ürünün geniş alanlarda kullanılmaması önemlidir. Doğru kullanımla Hipotalamus-hipofiz-adrenal aksının baskılanma riskini azaltır. Uzmanlar, bebekler ve dört yaşından küçük çocukların bu ürünü en fazla üç hafta süreyle kullanmalarını önerir. Uygulama alanında irritasyon, kaşıntı veya yanma hissi meydana geldiğinde ürünün kullanımı derhal sonlandırılmalıdır.
Travazol Krem Hamileler Tarafından Kullanılır mı?
Hamile kadınlar, içeriğinde izokonazol nitrat ve diflukortolon valerat bulunan Travazol kremi dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Özellikle emziren annelerde ilgili maddelerin süte kolayca geçtiği bilinir. Aynı zamanda bu dönemde yaşanan hormon değişiklikleri sebebiyle cilt irritasyonu, kaşıntı ve yanma hissi gibi yan etkiler belirgin hale gelebilir. Sonuç olarak gebeler, kremin yan etkilerini daha belirgin şekilde yaşayabilirler. Dolayısıyla hamilelerin Travazol krem kullanmadan evvel muhakkak doktorlarına danışması gerekir. Kadın doğum uzmanları, hastanın durumunu ve ihtiyaçlarını dikkate alarak en uygun tedavi yöntemini belirler.
Travazol Krem Kaşıntıya İyi Gelir mi?
Kaşıntı; ciltte iltihap, alerji veya enfeksiyon gibi durumların belirtisi olarak rahatsız edici bir his yaratır. Ciltteki çeşitli sorunların bir sonucu olarak gelişebilir ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu noktada Travazol kaşıntı kremi içeriğindeki bileşenler, kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olur. Kortikosteroid içermesi de ciltteki iltihaplanmayı azaltarak kaşıntıyı azaltır. Özellikle egzama ve dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında etkili bir çözümdür.
Alerji durumları; ciltte kızarıklık, şişlik ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Travazol krem, bu belirtileri hafifleterek bireylerin yaşam kalitesini yükseltir. Örneğin, cildin bir maddeye karşı verdiği reaksiyon sonucu oluşan kontakt dermatit nedeniyle meydana gelen kaşıntıyı tedavi etme özelliğine sahiptir. Ayrıca kaşıntı ve cilt enfeksiyonları arasında da ilişki görülebilir. Cildin hasar görmesiyle birlikte kaşınan bölgelerde mantar veya bakteriyel enfeksiyon riski artar. Travazol krem, enfeksiyon önleyici özellikleri sayesinde ciltteki kaşıntıyı azaltırken aynı zamanda iltihaplanma ihtimalini de düşürür.
Travazol Krem Yüze Sürülür mü?
Travazol krem, içeriğinde antibiyotik (triamcinolone) ve antifungal (klotrimazol) bulunduran bir ilaçtır. Bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olduğu için kullanılır. Bunun yanı sıra kremin yüze sürülerek kullanılması mümkündür. Doktor, yüz bölgesindeki belirli bir cilt enfeksiyonu için bu ilacı reçetelendirdiyse kullanımında herhangi sakınca yoktur. Ancak kremin uzman önerisi olmadan uygulanması tavsiye edilmez.
Merhem uygulamadan önce yüzün yıkanması ve iyice durulanması gerekir. Uygulama sırasında ise parmak uçlarıyla ince bir tabaka halinde nazikçe ve aşırıya kaçmadan sürülmelidir. Krem gözle temas ederse bol suyla yıkamak gerekir. Ayrıca yara üzerinde kullanılması düşünülüyorsa uygulama öncesinde bölgeyi nazik bir şekilde temizlemek ve antiseptik solüsyonla dezenfekte etmek de önemlidir.
“Travazol krem yaraya sürülür mü?” sorusuna, açık yaraya kesinlikle sürülmemelidir, şeklinde yanıt verilebilir. Ancak kaşıntının ve egzamanın sebep olduğu tahriş olmuş cilt üzerinde kullanılmasında sakınca yoktur. Diğer yandan kullanım süreci hakkında en doğru bilgileri almak için mutlaka bir uzmana danışılması gerekir. Tüm ilaçlarda olduğu gibi Travazol kremin de bazı yan etkileri bulunur. Olası semptomların görülmesi halinde de sağlık kuruluşlarına müracaat edilmelidir.