NN: 31 Mart seçimlerinden bu yana 6 aylık bir süreyi geride bıraktık. Seçilmenizden sonraki süreç içinde Güzeltepe halkıyla iletişiminiz nasıl gelişti?
Sibel Aksoy: Evet, göreve gelmemden bu yana yaklaşık 6 ay geçti. Bu 6 aylık süreyi halkımızla iç içe, sürekli iletişim halinde geçirdik. Gayet güzel ilişkiler kurduk. Deyim yerindeyse halkımız beni bağrına bastı. Güzeltepe’de kadın muhtara epeydir bir özlem vardı.
Altyapı çalışmalarından sosyal yardımlara
NN: Mazbatanızı aldıktan sonra, bugüne kadar mahallede neler yaptınız? Mahallenizin ne gibi eksiklikleri vardı, neleri tamamlayabildiniz ve halihazırda tamamlanmayı bekleyen ne gibi eksiklikleri var?
S.A.: 6 aylık süre zarfında altyapı çalışmalarımızın yarısını tamamladık. Asfalt çalışmaları büyük oranda bitirildi, çok sayıda merdiven ve kaldırım yenilemesi yapıldı. Okula yeni başlayan bazı öğrencilerimize kırtasiye ve üniforma, ihtiyaç sahiplerine bayramda giysi yardımı gibi sosyal yardımlar yapıldı. Öte yandan park ve bahçelerin temizlik işleri üzerinde çok duruldu.
‘Mahallemiz sanki yıllarca hiç hizmet almamış gibi’
NN: Yerel ve merkezi yönetim (ilçe ve büyükşehir belediyesi, kaymakamlık vb.) ile eşgüdüm içinde bir çalışma yürütebiliyor musunuz? Aranızda nasıl bir koordinasyon var? Karşılaştığınız zorluklar oluyor mu?
S.A.: Gayet uyumluyuz. Yerinde ve zamanında olaylara koordineli bir şekilde müdahale edip sorunları çözmeye çalışıyoruz. Belediye ve tüm kurumlarla periyodik toplantılar yapıyoruz. Şu anda mahallenin öncelikli olarak asfalt durumu, temizlik ve bakım onarım işleri ile sosyal çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız. Mahallemiz sanki yıllarca hiç hizmet almamış gibi. Halkımızın o kadar çok talebi oluyor ki, tahmin bile edemezsiniz. Bölgenin bu denli çok sorunu olunca da, her gün üç kişiyle ilgilenmemize rağmen yine de çok yavaş ilerlemeye sağlayabiliyoruz.
Muhtarlıktaki çalışmaları, azalarımdan oluşan Danışma Komitesi aracılığıyla yürütüyorum. Azalarımdan Hafize Erdoğdu, bir yandan sosyal medya faaliyetlerimizi düzenlerken, öte yandan sosyal faaliyetlerde de bizzat sahada yer alarak çalışmalarımıza destek veriyor. Mahallenin cenaze işleriyle ilgili Tarık Güler’i sorumlu kıldım, cenazesi olanlarla ilgili gerekli bilgileri tespit edip bana iletir; ayrıca saha çalışmalarında da yer alır. Diğer azalarım Serpil Toptaş ve Nadir Şentürk ise her gün muhtarlığa gelerek hem saha çalışmalarında bulunurlar, hem de muhtarlıktaki tebligat ve evrak işleriyle ilgilenirler. Selma Aksu ve Gönül Güngör de, Nurtepe Mahallesi’nden sorumludurlar. Hıdır Ayaz da, hasta veya cenaze meselelerinde ya da kimin sosyal desteğe ihtiyacı varsa bize bildirir. İbrahim Yıldız da mahallenin şikâyet ve isteklerini takip eden bir diğer azamdır. Hüsnü Çelik, Ayhan Köse, Emine Koyun, Ali Erdoğdu ve Hasan Gül ise, sosyal faaliyetlerimize maddi manevi açıdan destek olan kişilerdir; her birine ayrı ayrı buradan çok teşekkür ediyorum.
‘Özel bireyler benim kırmızı çizgimdir’
NN: Sizin seçimlerden önce hedefleriniz arasında ihtiyaç sahipleri, kadınlar, yaşlılar, özel bireyler ve sokak hayvanlarının yanı sıra deprem faaliyetleri, sosyal alanlar ve çocuk şenlikleri gibi bir dizi sosyal projeniz bulunuyordu. Hedeflerinize ne oranda ulaştınız? Faaliyetler nasıl gidiyor?
S.A.: Yaşlılarımızın gerek evde, gerekse kurum ve kuruluşlarda özel destek almalarını sağladık. Özel bireyleri hiçbir zaman ihmal etmedik. Özel bireyler benim kırmızı çizgimdir; önceliğim onlardır. Sokak hayvanlarımıza her zaman yardım elimizi uzattık; bakım ve mamalarını ihmal etmedik. Şu an için yoğun bir süreçten geçiyoruz.
‘Esnafla birebir görüşüyorum, kıraathanelere uğruyorum’
NN: Demokratik, katılımcı, halkçı ve kamucu bir muhtarlık iddiasıyla yola çıkmıştınız? Bunu başarabildiniz mi?
S.A.: Evet, büyük oranda başardık. Esnafla birebir görüşüyorum, kıraathanelere uğruyorum, hal hatır sorup şikâyetlerini dinliyorum. Ayrıca kadınlarla irtibat halinde olabilmek için WhatsApp grubumuz var. Sürekli sahada ve halkın içindeyim.
‘Bazı sorunlarla ilgili ciddi anlamda şikâyetler alıyorum’
NN: Mahallenin en önemli sorunları arasında uyuşturucu kullanımı, çeteleşme, imar planlaması, kaçak yapılaşma, otopark sorunu, başıboş köpekler vb. bulunuyor. Bunlarla ilgili size gelen şikâyetler var mı? Bu şikâyetler ilgili birimlere ulaştırıldığında çözüm üretilebiliyor mu? Bu konuda belirlenmiş bir yol haritası var mı?
S.A.: Bütün bu sorunlarla alakalı ciddi anlamda şikâyetler alıyorum. Emniyet birimlerinin uyuşturucu konusunda birtakım faaliyetleri var, fakat şu an için kesin bir çözüm bulundu diyemiyorum. Sadece şüpheli durumlarda birbirimizle istişare halindeyiz. Bu anlamda sorumluluk daha fazla emniyet teşkilatında. Mahallenin otopark sorununu henüz çözemedik, ancak onunla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Başıboş köpekler konusunda ise Veteriner İşleri ile istişare içindeyiz, nasıl daha kalıcı bir çözüm bulabileceğimizin yollarını araştırıyoruz; fakat bölgemizde barınak olmadığı için çok ciddi anlamda yol alabildiğimizi söyleyemem.
‘Daha merkezi bir yerde kapalı pazaryeri istiyoruz’
NN: Önümüzdeki günler için Güzeltepe halkına verebileceğiniz müjdeler var mı?
S.A.: Evet kapalı pazaryeri çalışmalarımız var, pazaryerinin daha merkezi bir yere taşınmasıyla ilgili takipteyiz. Sosyal alanlarımızı ve çocuk şenliklerimizi de yaza doğru yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardımlarla ilgili de hummalı bir çalışma yürütüyoruz, sosyal yardımlarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz.