İstanbul
AÇIK
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Neydiney.com.tr Sağlık Konserve Zehirlenmesinin Ciddi Sonuçları: 17 Yaşındaki Genç 9 Ay Yoğun Bakımda Kaldı

Konserve Zehirlenmesinin Ciddi Sonuçları: 17 Yaşındaki Genç 9 Ay Yoğun Bakımda Kaldı

17 yaşındaki bir genç, yalnızca bir kaşık domates konservesi yemesi sonucunda botulizm teşhisiyle tam 9 ay yoğun bakımda kaldı. Solunum cihazına bağlanan ve vücudunun büyük bir kısmı felç olan gencin nefes alabilmesi için boğazı delindi. Bu korkunç olay, basit bir yemek hazırlığı sırasında meydana geldi.

Konserve Zehirlenmesinin Ciddi Sonuçları: 17 Yaşındaki Genç 9 Ay Yoğun Bakımda Kaldı

Konserve Zehirlenmesi: Botulizm Tehlikesi

Konserve zehirlenmesi, genellikle bozulmuş ya da yanlış koşullarda saklanmış konserve gıdalarda bulunan Clostridium botulinum bakterisinin toksinlerinden kaynaklanır. Bu bakterinin ürettiği toksinler, sinir sistemini etkileyerek ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölüme bile yol açabilir. Gencin hastaneye başvurmasının ardından doktorlar, ona botulizm tanısı koydu.

Hastanede 9 Ay Süren Yoğun Bakım
Belirtiler ilk olarak 2 saat içinde kendini göstermeye başladı: bulanık görme, kas güçsüzlüğü, konuşma zorluğu ve yutma güçlüğü gibi semptomlar kısa sürede ortaya çıktı. Gencin durumu ağırlaşınca solunum yetmezliği gelişti ve solunum cihazına bağlandı. Bu süre zarfında genç 9 ay boyunca yoğun bakımda kaldı.

Konserve Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uzmanlar, evde yapılan konservelerde hijyenik koşullara dikkat edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Konserve yaparken kavanozların ve kapakların iyi temizlenmesi, yeterli ısıda kaynatılması ve iyi vakumlanması gerekiyor. Pişirilmeden yenen konservelerde oluşabilecek bakteriler büyük sağlık riskleri taşıyabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teoman, kendisini taciz eden hayranını affetti: Şikâyetini geri çekti

Teoman, kendisini taciz eden hayranını affetti: Şikâyetini geri çekti